Asfaltare electorală: covor asfaltic turnat direct pe pământ. Primarul zice că se ocupă de alegeri

Primăria comunei Șendreni din Galați a asfaltat joi, cu trei zile înaintea alegerilor locale, un drum turnând covorul asfaltic direct pe pământul gol.

Licitația pentru respectiva lucrare a fost organizată pe 7 septembrie și a durat exact cinci minute: la ora 14:56 a fost încărcată în sistemul electronic de achiziții publice solicitarea primăriei, la ora 15:00 s-a primit oferta din partea constructorului, iar la ora 15:01 lucrarea a fost încredințată respectivului ofertant. Valoarea lucrării: 439.525 lei, adică 90.638 de euro, scrie g4media.ro.

Publicitate

Înregistrarea video cu asfaltarea ”electorală” a fost postată pe Facebook de George Ștefanache, candidatul USR Plus la primăria comunei Șendreni.

Contactat de G4Media.ro, Paul Cristea (PNL), primarul comunei Șendreni, care candidează și el pentru un nou mandat, a declarat că el nu este de specialitate și a dat vina pe opoziție pentru apariția înregistrării.

”Nu am văzut lucrarea, mă ocup de organizarea alegerilor”, a spus Cristea.

Întrebat despre rapiditatea procedurii de atribuire a lucrării, primarul a susținut că nu poate oferi detalii, pentru că de aceasta s-a ocupat compartimentul de achiziții publice.

”Ce contează la ce oră, în ce fel? Nu mă întrebați, că nu mă ocup”, a precizat Paul Cristea.

Șefa compartimentului de achiziții publice din primăria Șendreni a explicat că licitația s-a derulat rapid pentru că oferta constructorului exista deja la primărie, unde fusese trimisă în scris încă de dimineață, iar la ora 15:00 doar a fost introdusă în sistemul electronic de achiziții publice.

Publicitate