Asta le întrece pe toate: o femeie a fost diagnisticată ca suferind de ”schimbări climatice”!

O femeie din Canada a devenit prima persoană din lume care a fost diagnosticată ca suferind de „schimbări climatice” după ce s-a prezentat la medic cu dificultăți respiratorii în urma unui val canicular fără precedent, relatează Euronews.

Dr. Kyle Merritt, un medic de la unitatea de primiri urgențe a unui spital din Columbia Britanică, spune că diagnosticul pe care i l-a pus femeii de 70 de ani a reprezentat tentativa sa de a procesa ceea ce vedea.

Sute de persoane au murit în Canada după ce temperaturile au crescut la aproape 50 de grade celsius în luna iunie, un record absolut pentru această țară.

Medicul legist al provinciei a stabilit că 570 din decesele subite s-au datorat valului de caniculă. OMS estimează că schimbările climatice cauzează în jur de 150.000 de decese la nivel mondial în fiecare an.

Însă în pofida acestor statistici, se crede că pacienta canadiană a fost prima persoană diagnosticată vreodată de un profesionist din domeniul medical ca suferind din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit Times Colonist, un cotidian canadian, pacientul este un cetățean în vârstă din provincia British Columbia din Canada și se confruntă cu o afecțiune subiacentă de astm. Medicii, care au examinat pacientul, au afirmat că din cauza valurilor de căldură și a calității proaste a aerului starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat.

Dr. Kyle Merritt (foto), medicul consultant, a declarat că, pentru prima dată în peste 10 ani, a folosit termenul „schimbări climatice” în timp ce a scris diagnosticul pacientului. „Ea are diabet. Are ceva insuficienţă cardiacă.

Ea locuiește într-o rulotă fără aer condiționat. Toate problemele ei de sănătate s-au agravat. Și chiar se luptă să rămână hidratată”, a spus Merritt citat de publicața canadiană. Medicul a anunțat, de asemenea, că există o cerință puternică de a identifica și rezolva cauza primară, mai degrabă decât de a trata doar simptomele pacienților, conform BlackNews.ro.