ATENȚIE! Masca devine obligatorie pe stradă în toate localitățile din județul Iași

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, din 1 până în 14 august, în toate localitățile din județul Iași, potrivit deciziei de joi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Decizia ca masca să fie obligatorie în spațiile deschise a fost luată joi seară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Decizia CJSU vine după ce, joi, la Iași, au fost confirmate 45 de cazuri, iar miercuri, 26, anunță digi24.ro.

O măsură asemănătoare fusese luată săptămâna trecută, doar pentru orașul Iași, însă masca era obligatorie doar în stațiile pentru mijloacele de transport în comun sau în piețe.

Publicitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași„, a anunțat Prefectura Iași.

Sunt exceptați de la această măsură persoanele care fac activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19.

E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați”, a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Cei care nu vor purta masca riscă o amendă între 500 și 2.500 de lei.

Publicitate