ATENȚIE! Noi simptome ale infectării cu COVID-19, descoperite la adulţi

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, agenţia federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu cele provocate de un sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C), informează CNN.

Potrivit CDC, MIS-A, sindromul inflamator multisistemic în rândul adulţilor, a ucis cel puţin trei pacienţi şi afecteză în mod disproporţionat minorităţile etnice, scrie 3dots.ro.

Publicitate

CDC a descris cazurile a 27 de adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani. Majoritatea au avut inflamaţii extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul şi rinichii, dar nu şi plămânii, le-au fost afectate.

”Deşi hiperinflamarea şi disfuncţia organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulţilor spitalizaţi cu forme severe de COVID-19, aceste afecţiuni sunt în general însoţite de insuficienţă respiratorie”, potrivit raportului săptămânal al CDC.

”În schimb, pacienţii cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii. Doar 8 din 16 pacienţi au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariţia MIS-A”, se arată în raport.

O treime din cei 27 de pacienţi au fost testaţi negativ pentru infecţia cu coronavirus, dar au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a indicat că aceştia trecuseră prin infecţia cu SARS-CoV-2.

”Toţi pacienţii cu MIS-A descrişi în acest raport, cu excepţia unuia, aparţineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au scris cercetătorii.

Publicitate