ATENȚIE! O legumă preferată de români îngrașă mai mult decât o ciocolată!

Fasolea boabe, adesea considerată o sursă importantă de proteine și fibre, ascunde un secret neașteptat – conținutul său caloric ridicat.

Cu 303 de calorii la 100 de grame, această legumă reprezintă 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic, potrivit informațiilor prezentate de click.ro.

Așadar, consumată în cantități mari, fasolea boabe poate contribui la îngrășarea mai mult decât alimente aparent mai calorice, precum ciocolata.

Când este inclusă în ciorbele tradiționale românești, fasolea boabe devine o alegere cu un impact caloric semnificativ. Adăugându-i alte ingrediente precum legume și carne, numărul caloriilor se dublează considerabil, transformând ciorba de fasole într-o capcană calorică, mai ales dacă este consumată frecvent sau în cantități mari.

În contrast, fasolea bătută se evidențiază ca o opțiune mai puțin calorică, fiind astfel prietenoasă cu silueta. Potrivit datelor de la klorii.ro, valoarea calorică a fasolei bătute este mai mică decât cea a unei prăjituri, conținând în jur de 243.6 calorii la 100 de grame.

Specialiștii recomandă un consum moderat și conștient al fasolei boabe pentru cei care doresc să își mențină o greutate sănătoasă. Cu toate că fasolea boabe este bogată în vitamine din grupul B, C, E și K, precum și în minerale esențiale precum molibdenul, este important să fie integrată în dietă cu măsură.

Alegerea variantelor mai puțin calorice, precum fasolea bătută, poate fi o opțiune inteligentă pentru cei care doresc să savureze această legumă fără a adăuga kilograme nedorite. În final, cunoașterea și echilibrul în alimentație rămân cheia unei vieți sănătoase și echilibrate.

Publicitate