ATENȚIE! Sărbătoarea Sfintei Parascheva se va face doar în ziua hramului, pe 14 octombrie

Sărbătoarea Sfintei Parascheva se va face doar în ziua hramului, pe 14 octombrie, şi nu în intervalul 8 – 15 octombrie ca in alți ani, a declarat purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu.

”Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană.

Publicitate

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva.

Anticipez o întrebare: racla va mai fi scoasă măcar pe 13 sau pe 14?

Răspunsul este: Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Dar vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens.”

Publicitate