ATENȚIE! Un gel dezinfectant din comerț atacă SISTEMUL NERVOS și provoacă orbirea

Un gel de mâini periculos, aflat în comerţ, este toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi. 

Un gel de mâini periculos este vândut în magazine, deşi conţine metanol, toxic pentru sistemul nervos central şi pentru ochi, atrage atenţia Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC.

Publicitate

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, anunţă Paul Anghel, anunță mediafax.ro.

În plus, lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare. ”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii.

Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, adaugă sursa citată.

Publicitate