Au fost reținuți polițiștii care au bătut un bărbat până i-au distrus coastele și sternul! (VIDEO)

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor patru lucratori de poliție SAS care l-au batut pe Constantin Dodoi. Bărbatul se află intrenat la Terapie Intensivă, cu coastele și sterul rupt, cu ficatul afectat și splina distrusă.

În urmă cu câteva zile, bărbatul respectiv, în vârstă de 41 de ani, ar fi acroșat cu mașina un polițist, neoprind la semnalul acestuia. Polițistul a chemat în ajutor un echipaj de la Serviciul Acțiuni Speciale, care l-au bătut cu bestialitate pe Consyantin Dodoi, informează gorjeanul.ro.

Comunicatul Poliției Gorj: ”La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă. Totodată, a părăsit locul faptei.

Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile”, a comunicat IPJ a doua zi după incident.

Conform jurnaliștilor de la gorjexpres.ro, unii martori susțin însă că lucrurile au stat în cu totul alt mod! Mai exact, Constantin Dodoi a oprit la semnalul polițistului și tot acesta i-ar fi zis să tragă mașina câțiva metri mai încolo de acel loc.

Este adevărat, spun martorii, că polițistul a fost lovit ușor cu oglinda de autoturismul condus de Dodoi, care se deplasa cu viteza foarte mică, până la locul indicat pentru a opri și pentru a se supune controlului.

Aceeași martori afirmă că, între polițist și șofer a existat un schimb de replici generat de faptul că acesta fusese atins cu oglinda, iar în acel moment, polițistul a chemat echipa de intervenție. Cinci polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale au ajuns la Novaci și l-au bătut cu bestialitate pe Constantin Dodoi.

A doua zi, sâmbătă 21 mai, chiar de ziua sa onomastică, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar în după-miaza aceleiași zile, judecătorii au decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Câteva ore mai târziu, bărbatului i s-a făcut rău, din cauza loviturilor primite în urma ”intervenției” mascaților și a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Tg-Jiu și operat de urgență.

Între timp, Tribunalul Gorj a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Tatăl bărbatului bătut a declarat, în exclusivitate pentru GorjExpress, că medicii de la Tg-Jiu se consultă cu cei de la Craiova în încercarea de a-i salva viața fiului său.

”E conștient, am vorbit cu el, pentru că nu mai este sub pază, nu mai este arestat, e sub control judiciar. L-au deschis, din nou, aseară (marți seara –n.r.) pentru că are sânge în intestine. Nu mai are splină deloc, a fost operat, are plămânul drept foarte afectat și o parte a ficatului. E distrus, l-au nenorocit, i-au rupt coastele și sternul!”,a afirmat, îngrozit, tatăl lui Constantin Dodoi.

„Seara a venit șeful poliției Novaci, cu duba la poartă și mi-a zis că nu găsesc mașina, dar că pe el l-au luat și îl au în înăuntru. Se auzea din mașină de ziceai că au tauri acolo și comandantul m-a chemat mai într-o parte ca să nu aud ce fac ei cu el.”, a afirmat tatăl bărbatului bătut de polițiști pentru pandurul.ro.

Acesta a mai afirmat că inclusiv șeful Poliției Novaci l-ar fi agresat pe Constantin Dodoi: „Toți l-au bătut, inclusiv polițiștii, inclusiv mascații. Copilul mi-a spus că inclusiv comandantul din Novaci l-a bătut. S-a pus în genunchi în fața lui să nu-l omoare. I-au luat cătușele de la mâini și i-au pus arici, cum îi zic ei”.

Cert este că Dodoi nu a mai putut fi ținut în arest. Bărbatului i s-a făcut rău iar polițiștii s-au văzut nevoiți să-l ducă la spital. Medicii l-au consultat și au decis să îl opereze de urgență, pentru a-i salva viața.

„Este în continuare în stare critică, dar este coerent în vorbire, dar vă imaginați cum se poate simți un bolnav căruia i s-a extirpat splina, o parte din ficat. Are fracturi intercostale, fractură de stern.

Este inimaginabil ce s-a putut întâmpla. (…) Și-a pierdut organe vitale. (…) Coastele i-au intrat în plămâni”, a afirmat avocata lui Constantin Dodoi