Au mers să ridice mortul de la morgă și au aflat că fusese îngropat de o altă familie

Corpul neînsuflețit al preotului ortodox Ioan Panusciac, decedat și confirmat cu COVID la Spitalul Carei, a fost dat din greșeală unei alte familii, care l-a îngropat. Acum urmează să se facă dezhumarea și înmormântarea în locul corespunzător, informează presasm.ro.

Reporterii PresaSM a luat legătura cu managerul Spitalului Carei, Elisabeta Racz, care a explicat cu s-a produs întreaga situație nefericită. Managerul susține că situația este una regretabilă și transmite familiilor scuzele de rigoare și condoleanțe.

Conform sursei citate,în cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la Prosectura Spitalului Carei pentru a ridica cadavrul bunicii. A făcut recunoașterea persoanei decedate și a spus că va trimite o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul.

Între timp, s-a stricat sistemul de refrigerare, iar angajatul Prosecturii a scos toate cadavrele până s-a reparat. Doar că, în momentul reintroducerii corpurilor în frigider, angajatul ar fi încurcat etichetele. Când a mers firma de pompe funebre pentru a ridica femeia decedată, angajatul de la Prosectură a dat corpul preotului.

În această dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Moment în care a și început o anchetă internă.

Corpul neînsuflețit al preotului ar fi fost luat de către o familie din Cartierul Curtuiuș, municipiul Satu Mare, care ar fi trebuit să ia cadavrul unei femei, în vârstă de circa 80 de ani. De altfel, cadavrul a și fost îngropat în cursul zilei de joi.

Pe de altă parte, părintele Ioan Panusciac, care slujea la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Dacia, comuna Doba, județul Satu Mare, trebuia să fie înmormântat în cursul zilei de astăzi. Acum urmează să fie dezhumat și reînhumat în locul corespunzător.

În cazul angajatului aparent vinovat s-a deschis o anchetă administrativă de către conducerea Spitalului Carei. Bărbatul a fost suspendat. Acesta lucra la Prosectura Spitalului Carei, fiind detașat temporar de la un al tspital din județ.

Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este os ituație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a mai spus Elisabeta Racz pentru PresaSM.