Au scăpat de wc-ul din fundul curții fără festivități și ceremonii penibile, ca în alte părți! – FOTO

Comuna Drânceni, din județul Vaslui, a reușit să îmbunătățească condițiile de igienă pentru elevi fără să recurgă la festivități și ceremonii inutile.

Recent, autoritățile locale au finalizat construcția unei toalete moderne la școala din Râsești, înlocuind vechiul WC din fundul curții, care a fost mult timp o problemă pentru elevi.

Publicitate

În contrast cu alte primării care au marcat astfel de realizări cu ceremonii elaborate și tăieri de panglici, Primăria Drânceni a ales să abordeze acest proiect cu discreție.

Ne amintim cu umnor cum fostul primar liberal al municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, care mai nou a virat spre PSD, a făcut orașul de tot râsul cu pamblica tricoloră pusă la inaugurarea wc-ului unei școli din oraș.

Întorcându-ne la Vaslui, putem spune că această inițiativă vine în contextul eforturilor depuse de autoritățile locale pentru a aduce schimbări semnificative în infrastructura școlară.

În vara trecută, județul Vaslui se afla în fruntea clasamentului național în ceea ce privește numărul de unități de învățământ cu toalete în exterior, înregistrând 111 școli și grădinițe în această situație.

Primăria Drânceni a decis să schimbe această statistică negativă, concentrându-se pe construirea băilor interioare pentru elevi.

Alegerea de a evita ceremoniile pompoase a fost întâmpinată pozitiv în comunitate, cu mulți locuitori apreciind pragmatismul și atenția la nevoile reale ale școlii. Prin această abordare discretă, autoritățile din Drânceni demonstrează că îmbunătățirea infrastructurii școlare poate fi o prioritate fără a fi necesară o demonstrație spectaculoasă de reușită.

Publicitate