Autoritățile locale au adus 30 de bengalezi din Asia ca să taie iarba din oraș pentru că românii nu se înghesuie!

În Galați, pentru că nu se găsesc oameni să taie iarba, a fost nevoie de muncitori veniţi din Asia. Din aprilie se încearcă aducerea lor și s-a reușit abia acum. Asta după ce, orașul a fost lăsat neîngrijit.

Vegetaţia mare a atras şi animalele sălbatice. Marți, un șarpe de 2 metri se plimba prin fața spitalului județean, notează observatornews.ro.

Publicitate

Grupați în echipe de câte 5 sau 6 persoane, cei 30 de angajați din Bangladesh s-au apucat de muncă imediat cum au ajuns.

Întrebați de reporterii Observator cum este să lucrezi, aici, în România, bengalezii au răspuns: „România? Am venit de 4 zile. Și de 3 zile lucrez. Îmi place.  Am venit pentru un salariu mai bun”.

Pentru comunicarea cu angajatorul român, noii muncitori se bazează pe un pakistanez, care vorbeşte bengala şi a învăţat şi româneşte.

SC Gospodărire Urbană din municipiul Galați nu face faţă buruienilor care sufocă spaţiile verzi. Directorul general al societăţii, Dragoş Magearu, a declarat că încearcă să rezolve sesizările într-un timp decent, îşi prezintă scuzele faţă de cetăţenii nemulţumiţi şi este ferm convins că problema va fi rezolvată de îndată ce vor veni muncitorii extracomunitari.

Cei aproximativ 40 de muncitori din Bangladesh erau aşteptaţi încă din aprilie de SC Gospodărire Urbană pentru a acoperi deficitul de personal la spaţii verzi, în special la cosit. Numai că, din cauza războiului şi a fluxului mare de refugiaţi, programul autorităţilor de la Imigrări a fost dat peste cap.

„Din păcate, bengalezii nu au venit încă, iarba este foarte mare şi ne descurcăm foarte greu fără cei 30-40 de oameni pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-i avem de la 1 aprilie”, spunea la acea dată directorul general al SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu.

”Am discutat inclusiv cu consulul României la New Delhi și mi-a spus că face tot ce poate ca să ne ajute puţin, dar sunt foarte multe cereri și efectiv e foarte dificil. De aceea am decis să încercăm prin consulatul din Bangladesh să vedem poate acolo găsim înțelegere să li se proceseze documentele oamenilor, ca să le acorde viza.

Că noi avizele de muncă le-am obținut. Nu mai trebuie decât viza, în baza căreia omul îşi ia bilet de avion să vină în România”, a explicat Magearu.

Localnicii îi apreciază pe asiatici și spun că sunt harnici. Aceştia primesc aproximativ 2000 de lei în mână, cazare și o masă pe zi. La acești bani se pot adăuga bonusurile de performanță.

Autorităţile gălăţene aveau nevoie de muncitorii bengalezi încă din aprilie, însă venirea lor a fost întârziată de procedurile birocratice. Angajaţi români nu mai găsesc, spun reprezentanții societății de gospodărire urbană. Au încercat să-i atragă prin numeroase anunţuri, însă acestea au rămas fără răspuns.

Publicitate