Autoritățile vor să limiteze accesul persoanelor în magazine prin reducerea coșurilor!

După ce au redus programul magazinelor în zonele unde rata de infectare este de peste 4 la mia de locuitori, acum autoritățile nu știu ce să facă să evite aglomerația.

Practic, nu s-a făcut nimic altceva decât să fie concentrate un număr mare de persoane într-un anumit interval orar, supraaglomerând magazinele și în același timp mutând cozile și în benzinării.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR-PLUS), a declarat în urmă cu câteva minute la Antena3, că dorește să propună limitarea numărului de clienți în magazine prin reducerea coșurilor de cumpărături.

Magazinele au un număr de coșuri. În momentul în care vin clienții, iau coșurile și acestea se termină. Când se termină coșurile, nu mai au acces clienții în magazin. Pe măsură ce ies clienții, se eliberează coșurile și astfel poți să asiguri acel număr optim de clienți pentru magazin.

Asta este o măsură pentru micile magazine sau cele medii, care nu-și perimit să plătească un om care să stea să numere clienții. Este un exemplu de măsură care ar putea să fie luată. Discutăm cu retailerii și dacă dumnealor consideră că ideea este bună și vor să o aplice, atunci se va aplica”. – a declarat prefectul capitalei.

Cu alte cuvinte, nu se vor mai înghesui oamenii în interiorul magazinelor, ci la ușa acestora, așteptând să se elibereze un coș de cumpărături.