Avocata care a condus beată cu 150 km/oră, omorând 4 oameni, scapă de pușcărie!

Curtea de Apel Iași a luat o decizie controversată în cazul avocatei din Iași care a condus beată cu aproape 150 km/h în oraș, provocând un accident grav în care patru oameni și-au pierdut viața, iar alți patru au fost răniți grav.

Magistrații au hotărât să o elibereze din arestul preventiv și să o plaseze în arest la domiciliu, suscitând indignarea opiniei publice și a avocatului Adrian Cuculis.

Avocatul Cuculis a calificat decizia drept „incredibilă și revoltătoare,” acuzând avocata că și-a bătut joc de organele de parchet și de instanțe, întrebând retoric „cât trebuie să plătească pentru a fi eliberată.”

Acesta subliniază că decizia este una fără precedent la nivel de Curte de Apel, având în vedere gravitatea acuzațiilor de omor calificat și tentativă la omor calificat.

Accidentul de circulație a avut loc în luna iunie 2022, când autoturismul condus de avocată a intrat în coliziune cu o autospecială de întreținere, provocând moartea a patru muncitori și rănirea gravă a altor patru. Tragedia a avut loc pe o stradă din Iași, în timp ce muncitorii lucrau la reabilitarea drumului.

Decizia instanței de a plasa avocata în arest la domiciliu în locul arestului preventiv a stârnit nemulțumire și critici, punând sub semnul întrebării integritatea sistemului judiciar în fața unei tragedii atât de grave.

.

Publicitate