Băiețel de 2 ani, găsit desculț, pe stradă, după ce a plecat de la grădiniță fără să fie observat

Un incident grav de neglijență s-a produs joi, 13 iulie, într-o grădiniță privată din Alba Iulia, când un băiețel în vârstă de un an și opt luni a părăsit neobservat instituția de învățământ.

Copilul a fost găsit ulterior rătăcind desculț pe stradă, la aproximativ 200 de metri distanță de grădiniță, de către o tânără care a trecut prin zonă. Poliția s-a autosesizat și a început o investigație pentru a stabili dacă există fapte de neglijență în serviciu.

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de site-ul local Ziarul Unirea, incidentul a avut loc în cartierul Micești din Alba Iulia, în jurul orei 12:00. Tânăra care l-a găsit pe băiețel a fost surprinsă să observe că micuțul era singur, desculț și umbla pe stradă într-o zi caniculară. Ea a reușit să oprească copilul și a încercat să găsească locul de unde acesta plecase.

Ulterior, tânăra l-a dus pe copil înapoi la grădiniță, dar surprinzător, nici ea și nici reprezentanții instituției nu au anunțat poliția cu privire la dispariția copilului. Părinții copilului au aflat despre incident abia seara, când au fost contactați de polițiști. Informația a fost adusă la cunoștința publicului de o persoană care a decis să facă acest caz cunoscut prin intermediul rețelelor sociale.

„Părinții copilului au aflat seara de la agenții de poliție că copilul lor a plecat de la grădiniță. De asta am și ales să fac public acest eveniment, altfel era mușamalizat și tot ce e posibil, să se și repete. Nu am nimic personal cu nimeni. După acest eveniment, probabil că supraveghetorii vor fi mai atenți”, a afirmat persoana care a dezvăluit incidentul pe Facebook.

Poliția s-a autosesizat după ce informațiile au fost aduse la cunoștința publicului prin intermediul rețelelor sociale. „Minorul a fost dus de tânără la unitatea de învățământ, fără ca incidentul să fie sesizat poliției.

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 3 angajate ale unității de învățământ, în grija cărora se afla minorul, în momentul în care ar fi părăsit incinta grădiniței”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Investigațiile în acest caz sunt în desfășurare pentru a se stabili dacă există infracțiuni de neglijență în serviciu și pentru a se elucida toate circumstanțele în care s-a produs acest incident deosebit de grav. Părinții și comunitatea locală speră că acest incident va servi drept lecție și că se vor lua măsuri pentru a evita situații similare în viitor.

Publicitate