Bani lăsați de elevii școlilor de șoferi în portierele mașinilor de examen, pentru promovare!

Autoritățile din Timișoara au declanșat o anchetă amplă în cazul a patru polițiști examinatori și a unor posibile conexiuni cu funcționarii de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții MIRONESCU VASILICĂ-BOGDĂNEL – comisar șef de poliție, BEZERGHEANU DANIEL – comisar de poliție, GHERHEȘ IOAN – inspector principal de poliție și STOICA IONUȚ-TIBERIU – agent șef de poliție, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Publicitate

Potrivit ordonanței procurorilor, evenimentele ar fi avut loc în intervalul octombrie 2022 – martie 2023. Cei patru suspecți, polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, sunt acuzați că ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro de la candidați la examenul de permis auto, cu ajutorul instructorilor auto.

Scopul acestor mituiri ar fi fost obținerea rezultatelor favorabile la proba practică a examenului de conducere.

Modul în care se presupune că ar fi avut loc aceste practici ilegale este că candidații la examenul de permis ar fi oferit sumele de bani instructorilor auto, care la rândul lor le-ar fi amplasat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului folosit în timpul probei practice. La finalul probei, polițiștii examinatori ar fi luat aceste sume și ar fi declarat admiși candidații implicați.

Anchetatorii urmează să verifice dacă și alți angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad au fost implicați în aceste presupuse fapte de corupție. Surse judiciare au indicat că cinci angajați de la instituție au fost ridicați și duși la audieri la DNA Timișoara, iar procurorii au solicitat documente pentru a clarifica detaliile acestor acuzații.

Denunțul care a declanșat investigația a venit din partea unui instructor auto care era nemulțumit de posibilele conexiuni între instructorii auto și funcționarii de la Serviciul Permise de Conducere Arad. Sursele judiciare au menționat că banii ar fi fost dați de elevi din școli auto, ulterior ajungând la funcționarii instituției.

Publicitate