Bărbat lovit de o autospecială de poliţie, chiar în noaptea de Revelion! – FOTO

La începutul acestui an, în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost alertați cu privire la un incident rutier în care un polițist de la Poliția Municipiului Constanța – Secția 5 Poliție ar fi acroșat un pieton pe strada Prelungirea Liliacului.

Polițiștii sosiți la fața locului au confirmat informațiile primite, stabilind că pietonul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, se afla pe mijlocul carosabilului în momentul impactului.

Publicitate

Autospeciala de poliție se afla în timpul executării serviciului și nu avea semnalele acustice și luminoase active în condiții de ceață densă, cu o vizibilitate sub 30 de metri, conform informațiilor furnizate de IPJ Constanța.

Martor: Era 12 noaptea. Să punem nişte artificii, a trecut maşina poliţiei, una, a trecut frumos şi a doua care a trecut l-a luat în plin şi l-a aruncat!

Scenele şocante au avut loc într-un cartier liniştit de la marginea Constanţei. Străzile erau pline de oameni care se bucurau de artificii.

La un moment dat, trece o maşină de poliţie. Şoferul încetineşte, pentru că în jur sunt mulţi petrecăreţi. În perdeaua de fum de la petarde şi ceaţă, un bărbat încearcă să aprindă o cutie de artificii. În viteză, se apropie un al doilea echipaj de poliţie, care nu-l vede şi-l loveşte în plin.

Martorii spun că poliţistul trebuia să reducă viteza: afară era ceaţă iar pe străzi lumea sărbătorea Revelionul.

Martor: Niciuna dintre maşini nu avea semnalele, nici luminoase nici acustice!

Pănă la sosirea ambulanţei, prietenii i-au acordat rănitului primul ajutor. Apoi, i-au cerut socoteală poliţistului care l-a accidentat. De frică să nu fie bătut, agentul ar fi scos pistolul la intimidare.

Martor: A scos pistolul la noi, deci a scos pistolul la noi, a scos pistolul din teacă, l-a pus peste maşină şi făcea aşa la noi!

A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a aplana conflictul

Martor: Am fost ameninţaţi cu pistolul, da?! Am fost ameninţaţi toţi cu pistolul!

Martor: Când a început lumea să ţipe la el, bă nu ţi-e ruşine, sunt copii aici. A dat telefon la DIAS, au venit două mașini de DIAS, au venit și mascații

Polițistul implicat în accident a fost supus testelor cu aparatul etilotest și cu aparatul de depistare a substanțelor psihoactive, rezultatele indicând absența acestora. Cu toate acestea, în vederea stabilirii circumstanțelor exacte ale incidentului, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Autoritățile precizează că ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate detaliile accidentului și eventualele consecințe legale.

Publicitate