Bărbat prins în timp ce transporta în buzunare peste 100 de șerpi vii! – VIDEO

La un control de rutină în vamă, ofițerii chinezi au descoperit o situație incredibilă: un bărbat care încerca să treacă din Hong Kong în orașul de frontieră Shenzhen avea asupra sa 104 șerpi vii. Foto: China Customs.

Marți, autoritățile vamale chineze au raportat că, în timpul unui control obișnuit, bărbatul a fost oprit de ofițeri vamali. În urma inspecției, aceștia au descoperit că buzunarele pantalonilor săi erau pline cu șase pungi legate cu cordon și sigilate cu bandă adezivă.

„După deschiderea pungilor, am constatat că fiecare conținea șerpi vii de diferite forme, dimensiuni și culori”, au explicat vameșii chinezi. Printre speciile identificate se numără șerpi de lapte și șerpi de porumb, alături de numeroase alte specii neautohtone.

Într-o înregistrare video furnizată de autorități, doi agenți de frontieră pot fi văzuți deschizând pungile transparente, dezvăluind șerpi roșii, roz și albi care se zvârcoleau în interior.

China, recunoscută ca unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale din lume, a intensificat în ultimii ani măsurile împotriva comerțului ilicit. Legislația strictă privind biosecuritatea și controlul bolilor interzice introducerea speciilor neautohtone fără permisiune.

„Cei care încalcă regulile vor fi trași la răspundere conform legii”, a declarat autoritatea vamală, menționând că bărbatul a fost arestat, dar fără a preciza pedeapsa care îi va fi aplicată.

Publicitate