Bărbatul confundat de polițiști, încătușat și bătut, vrea să dea Poliția în judecată: ”Mă împrumut de bani, dar nu-i las!”

Pe 16 noiembrie, viața lui Laurențiu Lăcătușu a luat o întorsătură dramatică când a fost săltat din fața casei sale de către poliție, care ulterior a furnizat presei imagini cu capturarea sa.

Informațiile eronate au condus la crearea unei false imagini că el ar fi unul dintre cei trei criminali responsabili pentru moartea omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu. O zi mai târziu, anchetatorii și-au dat seama că Lăcătușu este nevinovat și l-au eliberat, informează Libertatea.ro.

În noaptea de 6 noiembrie, trei bărbați cu cagule au intrat în casa omului de afaceri Adrian Kreiner și l-au agresat, cerându-i să dezvăluie locul unde își ține banii. În urma atacului, Kreiner a fost dus la spital și a decedat din cauza traumelor suferite.

Pe 16 noiembrie, autoritățile au anunțat că au identificat trei suspecți, dintre care unul, Laurențiu Lăcătușu, era încă în țară.

Confuzia și eroarea au fost evidente în momentul arestării lui Lăcătușu. Întorcându-se acasă de la un șantier, călare pe motocicleta sa, a fost oprit de polițiști și înconjurat imediat.

”În loc să-mi arate legitimaţia, au început să zbiere la mine, să urc în maşină, că-s de la Poliţie”, povestește Lăcătuşu. „Atunci au apărut 10-15 oameni în spatele meu şi m-au trântit pe jos.

M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini. Îmi amintesc că un singur poliţist striga «bă, nu mai daţi în el!»”.

Desi procurorul și-a cerut scuze pentru greșeală, polițiștii nu au făcut același gest. Lăcătușu povestește că a fost bătut și tratat cu brutalitate, deși nu se opunea arestării și a solicitat să-i fie arătată legitimația polițistului.

Imaginile cu încătușarea sa au fost făcute publice de poliție, iar Lăcătușu a fost transportat și interogat în diferite locații. Cu toate acestea, s-a dovedit că nu era persoana căutată și a fost lăsat să plece. Într-un comunicat de presă ulterior, IPJ Sibiu a recunoscut că „nu e ăsta, am greșit persoana.”

Lăcătușu, afectat profund de experiența sa traumatică, a decis să dea în judecată Poliția Română și să ceară despăgubiri pentru suferința și impactul negativ asupra vieții sale. El intenționează să meargă până la capăt în lupta sa pentru dreptate, indiferent de costurile pe care le implică.

Laurenţiu Lăcătuşu spune că, după ce-a ajuns acasă, s-a simţit rău zile la rând şi n-a putut nici să mănânce „Mă durea capul şi în capul pieptului, îmi venea să vomit. Nu puteam să-mi revin: m-au luat, au dat şi-n mine şi m-au dat şi la televizor.

M-au făcut criminal şi-n toate felurile. Păi, e posibil aşa ceva, să mă facă de râs în toată lumea? Batjocură, să iei omul de pe stradă şi să-l arestezi! Cine a mai pomenit aşa ceva?”. Mama lui, care are probleme cu inima, a aflat de la televizor că el a fost arestat pentru că a comis o crimă, acuză Laurențiu Lăcătuşu.

El n-a mai avut niciodată de-a face cu poliţia. „O amendă am luat, atât, două milioane (200 – n.r.) de lei, după ce m-am certat cu vecin. În rest, sunt curat”, spune bărbatul.

În timp ce doi dintre adevărații suspecți au fost prinși în Marea Britanie, al treilea rămâne în căutare. Lăcătușu, în ciuda nevinovăției sale, continuă să se confrunte cu stigmatizarea și dificultățile în găsirea de muncă, iar viața sa a fost afectată în mod semnificativ de această greșeală gravă a autorităților.

Publicitate