Bătaie de joc la o maternitate! Cum arată micul dejun și cina pacientelor

O pacientă internată în Spitalul Clinic Județean Sibiu a postat câteva fotografii cu ”bogatul” meniu oferit celor internați. Micul dejun este format din margarină și pate de ficat, iar cina este formată din cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

Pozele au fost făcute de o pacientă internată la Maternitate și au fost trimise la redacția Turnul Sfatului.

Reprezentanții spitalului au precizat pentru publicația citată că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar finanțarea este redusă. Despre meniul fotografiat au spus că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni și aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru…

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, au spus reprezentanții spitalului.

Publicitate