Bătrân amendat după ce și-a pierdut un pistol și 2 încărcătoare în zona unui supermarket!

Un bărbatde 74 de ani din Târgu Mureş, a fost amendat cu 5.000 de lei după ce şi-a pierdut o armă și două încărcătoare în zona unui supermarket, relatează Agerpres.

Incidentul a avut loc sâmbătă, când poliţiştii din Mureş au fost alertați cu privire la descoperirea unei arme, a două încărcătoare, mai multor cartușe și a unei borsete pe o stradă din oraș.

O echipă formată din polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Biroul de Ordine Publică și Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru cercetări.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că arma, un pistol neletal supus autorizării și destinat autoapărării, cu proiectil de cauciuc, era deţinută legal de un bărbat în vârstă de 74 de ani. Cartușele găsite erau aferente calibrului armei în cauză.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a informat într-un comunicat de presă că, după ce a fost identificat, bărbatul a declarat că a așezat arma pe plafonul autoturismului său și a uitat să o ridice înainte de a pleca.

„În urma cercetării s-a stabilit că arma tip pistol face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării, cu destinaţia autoapărare, cu proiectil de cauciuc, deţinută legal de un bărbat, de 74 de ani, persoană care a fost identificată ulterior.

De asemenea, s-a constatat faptul că aceste cartuşe sunt aferente calibrului armei în cauză”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Conform Legii 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esenţiale și al muniţiilor, bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei. Ca măsură complementară, i s-a anulat dreptul de deţinere, port și folosire de arme și muniţii.

Publicitate