Bătrână de 84 de ani, cu un picior amputat, umilită de infirmiere: ”Nu suntem plătite să vă cărăm în spate”

O femeie din Craiova spune că bunica ei, internată la Spitalul de Urgență, a căzut pe ciment după ce infirmierele ar fi obligat-o să coboare singura de pe o targă. Bătrânei tocmai i se amputase un picior.

Bătrâna de 84 de ani a fost internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, pe data de 7 noiembrie. Atunci a și fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior, informează Adevărul.

Trei zile mai târziu, medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG. A fost momentul în care bătrâna ar fi fost umilită de personalul medical.

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior.

Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment.

Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei.

Ce spune conducerea Spitalului de Urgență Craiova:

„Am aflat de la ziariști. Am sunat pe secție și mi s-a spus că lucrurile nu stau așa. Că femeia a amețit și de aceea ar fi căzut. Dânsele spun că imediat a fost ridicată.

Este adevărat că pot exista astfel de probleme, infirmierele nu pot să ridice unii pacienți, este nevoie de brancardieri. Dar, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Indiferent de situație, însă, nu este normal să existe un astfel de comportament.

Suntem oameni, trebuie să ne ajutăm! Vom verifica să vedem exact ce se va întâmplat”, a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.