Brandul de lux Balenciaga vinde adidaşi rupţi şi murdari la preţul de 1.850 de dolari! (FOTO)

Brandul de lux, Balenciaga, a dezvăluit luni o nouă campanie în care promovează o gamă de pantofi sport aparent învechiţi şi stricaţi, cu preţul usturător de 1.850 de dolari, adică aproximativ 8.667 de lei, relatează CNN citat de observatornews.ro. 

Potrivit casei de modă, colecţia numită „Paris Sneaker” va fi ediţie limitată şi doar 100 de perechi vor fi disponibile pentru cumpărători. „Aceşti adidaşi extrem de uzaţi şi murdari au fost creaţi cu scopul de a fi purtaţi o viaţă întreagă”, a declarat Demna Gvasalia, designerul brandului într-un comunicat de presă.

Balenciaga este o casă de modă renumită pentru creaţiile sale controversate. În 2017, brandul a lansat o geantă în valoare de 2.145 de dolari, asemănătoare tipicei pungi albastre de la Ikea. Controversa a pornit de la diferenţa de preţ – cel al creaţiei Balenciaga versus cel de 99 de cenţi al pungii Ikea.

Aşadar, Balenciaga reuşeşte din nou să dea tonul unei conversaţii. În timp ce reacţia internetului a fost una bazată pe amuzament, specialiştii susţin că brandul, prin noua sa colecţie „Paris Sneaker”, a lansat o nouă dimensiune a diviziei de lux din industria modei. Această creaţie este privită ca un pas important înspre sustenabilitate.