Bulgaria își închide barurile și discotecile, iar capacitatea teraselor va fi redusă la jumătate

Sporirea restricțiilor și măsurile suplimentare împotriva creșterii cazurilor de infecție cu coronavirus par să fie la ordinea zilei în țările Europene.

Guvernul bulgar, prin vocea ministrului Sănătății, Kiril Ananiev, a luat hotărârea de a de a reintroduce măsuri de restricție, după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus.

Stadionele vor fi din nou fără spectatori, barurile de noapte și discotecile se vor închide, iar restaurantele în aer liber vor folosi doar 50% din capacitatea lor, potrivit duma.bg.

Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători ai coronavirusului este în creștere și a trecut punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, dacă vom atinge acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum.

Această analiză a arătat că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de creștere nouă”, a avertizat Ananiev.

Cluburile de noapte, barurile și restaurante vor fi închise. Dacă restaurantul este în aer liber, poate folosi 50% din capacitatea sa cu respectarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. Noile măsuri interzic, de asemenea, sărbătorile de grup, cum ar fi nunțile sau petrecerile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior, arată sursa citată.

Publicitate