Ca la noi, la nimeni: în timpul unui transfer, medicii au uitat o „bucată” dintr-un pacient

Ieri, 5 aprilie , la ora 8.25 a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra-Neamț.

În urma unui accident de muncă, bărbatul prezenta o plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere, notează stiri-neamt.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului din Roman, pacientul a fost examinat radiologic, iar între timp, medicul urgentist a solicitat transferul la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași, pentru Secția Chirurgie plastică.

La 9.10 s-a primit avizul de transfer, iar la orele 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist romașcan a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia să ajungă.

La ora 9.50 pacientul a fost preluat pentru transfer.

Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia.

La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU Roman a remarcat că degetul nu a fost preluat.

La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către Spitalul din Iași.