Cabana Postăvarul, cea mai veche cabană în funcțiune din România împlinește 140 de ani!

Serbăm 140 de ani de la înființarea celei mai vechi cabane din România, Cabana Postăvaru, în partea nordică a masivului Postăvarul, la altitudinea de 1.604 metri. 

Cabana Postăvaru a devenit un loc de întâlnire preferat de schiori și pasionații de natură, oferind o panoramă uimitoare asupra mai multor atracții din zonă, inclusiv Crucea de pe Caraiman, Colții Morarului, Cabana Omu, Valea Mălăieștilor, creasta Pietrei Craiului, pârtia Lupului, Drumul Roșu și chiar Brașovul.

Publicitate

Istoria bogată a cabanei poate fi citită în lemnul construcției, pe care în urmă cu peste un secol, brașovenii și-au lăsat amprenta prin semnăturile lor. Cu pasul timpului, cabana a fost extinsă prin eforturile unui ONG dedicat, care a dorit să păstreze autenticitatea și frumusețea acestui loc emblematic.

„Postăvaru rămâne un colț de rai pentru turiștii de astăzi, iar fidelitatea lor față de acest loc este emoționantă. Parte din sufletul lor rămâne mereu aici, la prima cabană din Munții Carpați”, a spus unul dintre vizitatori.

La începutul secolului trecut, Cabana Postăvaru era o clădire solitară în Poiana Brașov, iar de atunci și până acum, a devenit un reper important pentru comunitatea locală și pentru toți cei pasionați de munte și aventură.

Cabana Postăvaru își continuă povestea impresionantă, iar speranțele sunt ca și următorii ani să fie plini de reușite și satisfacții pentru această emblematică locație de la înălțime.

Publicitate