Cadouri refuzate de educatoare: ”Nu suntem nespălate! Atât merităm noi după trei luni de muncă?“

O situație neașteptată a avut loc la o creșă din Constanța, unde părinții au fost surprinși și dezamăgiți după ce au fost refuzați în darurile de sărbători destinate educatoarelor.

Într-o tradiție obișnuită în sistemul educațional românesc, părinții au strâns bani pentru a oferi cadouri cadrelor didactice, însă gestul lor a fost respins cu fermitate.

Publicitate

Motivul refuzului a stârnit controverse: educatoarele au declarat că consideră cadourile oferite drept insuficiente din punct de vedere financiar, percepție care a condus la respingerea acestora.

Unul dintre părinți a mărturisit pe un grup de Whatsapp că a fost chemat în clasă și i s-au returnat cadourile, iar una dintre educatoare a exprimat nemulțumirea ei, afirmând că darurile erau sub nivelul așteptat după trei luni de muncă.

”Țin să va anunț că m-au chemat doamnele educatoare în clasa și mi-au înapoiat cadourile. Doamna N… mi-a spus: «Noi nu suntem nespălate, ca să ne dați gel de dus. Atât merităm noi după trei luni de muncă? Să ne jigniți în halul asta?».

Am rămas fără cuvinte. Eu propun să nu le mai cumpărăm cadouri până la sfârșitul anului școlar, că să nu le mai jignim cu alegerile noastre“. – a fost mesajul unui părinte.

Reacția Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu a întârziat să apară. Sorin Mihai, șeful instituției, a susținut că profesorii nu ar trebui recompensați pentru îndeplinirea sarcinilor lor profesionale: „Este de apreciat că nu au primit cadourile. Noi nu facem actul educațional pentru a fi remunerați prin cadouri. Rugămintea mea este că părinții să nu mai ofere cadouri. Intenția de a oferi cadouri este una greșită.”

Deși motivul respingerii cadourilor ar putea fi asociat și altor aspecte, șeful ISJ Constanța a subliniat că este esențial ca părinții să înțeleagă necesitatea renunțării la această practică. Controversa ridicată în jurul acestui incident a generat discuții ample în comunitatea locală, iar opinia publică este împărțită în legătură cu atitudinea educatoarelor și cu gestul părinților de a oferi cadouri.

Publicitate