Cămătar arestat după ce pentru un împrumut de 2.000 de euro a cerut o dobândă de 9.000 de euro!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 4, sub coordonarea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Ilfov, într-un dosar penal privind infracțiunile de camătă și șantaj.

Un bărbat a relatat autorităților că în luna august 2023 a împrumutat suma de 2.000 de euro de la o altă persoană, fiind ulterior amenințat pentru returnarea sumei, la care s-au adăugat dobânzi ilegale de aproximativ 9.000 de euro.

Publicitate

Serviciul de Investigații Criminale Sector 4 a preluat cazul și, în urma investigațiilor, a identificat și localizat bărbatul bănuit de aceste infracțiuni.

Surse din cadrul G4Media au indicat că suspectul este Cristian Stoican, cunoscut sub numele de ”Cristi Mexicanul”, fost bodyguard în „Club A” din centrul vechi al capitalei.

În urma percheziției domiciliare efectuate, mai multe probe relevante au fost identificate și ridicate. Ancheta se concentrează pe activitățile infracționale ale bănuitului în perioada august 2023 – ianuarie 2024, în care acesta ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi nelegale mai multor persoane și ar fi exercitat presiuni și amenințări pentru a obține sume de bani.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior, în urma deciziei instanței, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt în desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

Eforturile poliției în această acțiune au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, reafirmând angajamentul autorităților în combaterea infracțiunilor economice și protejarea cetățenilor împotriva practicilor ilegale.

*fotografia are caracter ilustrativ

Publicitate