Canabisul, eficient în tratarea depresiei (studiu)

Consumul de canabis reduce semnificativ simptomele depresiei și  funcționează mult mai repede decât antidepresivele farmaceutice, potrivit unui nou studiu al peste 1.800 de consumatori de canabis.

Rezultatele studiului, publicate în Yale Journal of Biology and Medicine, sunt cele mai recente cercetări derivate din Releaf App, un program software gratuit ce colectează informații auto-raportate, în timp real, de la oameni cu privire la utilizarea canabisului și efectul său asupra durerea cronică, depresie și peste alte două duzini de afecțiuni medicale.

Publicitate

Acest studiu particular a exclus folosirea comestibilelor, loțiunilor și uleiurilor de canabis și s-a concentrat exclusiv pe mugurii de canabis care au fost fumați sau inhalați printr-un vaporizator.

Peste 95% dintre participanții la studiu au raportat o scădere a depresiei în câteva ore de la ingerarea canabisului, cu o reducere medie a intensității simptomelor de aproape 4 puncte, pe baza unei scări de depresie numerică de la zero la 10.

Alinarea la depresie nu a variat în funcție de tulpina de canabis consumată, dar florile cu un nivel ridicat de tetrahidrocannabinol (THC) au fost cei mai puternici predictori ai calmării simptomelor.

THC este principalul ingredient psihoactiv din canabis. Nivelurile de canabidiol (CBD) nu au fost în general legate de modificările depresiei.

„Aproape toți pacienții din eșantionul nostru au prezentat o ușurare a simptomelor de la consumul de Cannabis pentru a trata depresia și cu probe minime de efecte secundare grave pe termen scurt”, au raportat cercetătorii.

Una dintre cele mai relevante concluzii din punct de vedere clinic din acest studiu a fost scutirea pe scară largă a depresiei în termen de 2 ore sau mai puțin. Deoarece antidepresivele tradiționale au un efect efectiv în săptămâni, consumul de cannabis pe termen scurt ar putea fi o soluție la aceste întârzieri în tratament sau ar putea fi utilizat pentru a trata episoadele acute asociate cu un comportament suicid și alte forme de violență.

Pentru realizarea studiului, autorii au analizat 5.876 de rezultate raportate anonim de către 1.819 de persoane care au consumat canabis pentru tratarea depresiei.

Publicitate