Când era primar, Dragoș Chitic milita pentru înfrățiri ale orașului cu Federația Rusă!

În ultima perioadă tensiunile dintre România și Federația Rusă sunt tot mai accentuate, asta din cauza războiului pe care Rusia l-a pornit în Ucraina.

În urmă cu câteva zile, ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a atras atenţia Bucureştiului privind ajutorul militar acordat Ucrainei și amenințănd voalat România, a spus că „nişte consecinţe trebuie prevăzute”.

Publicitate

Este vorba de același ambasador care în 2019 a fost primit la primăria municipiului Piatra-Neamț de către primarul Dragoș Chitic, cel care își punea speranțele într-o viitoare colaborare strânsă cu Federația Rusă.

Ambasadorul Valery Kuzmin s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației locale, cu câțiva oameni de afaceri și cu reprezentanți ai patronatelor și de la Camera de Comerț și Industrie Neamț.

La conferința de presă care a urmat acestei întrevederi, primarul Dragoș Chitic a spus că municipalitatea este deschisă oricărei posibilități concrete de colaborare ce ajută la dezvoltarea comunității de afaceri din zonă, dar și pentru schimburi culturale.

”Eu consider că oricine este binevenit la Piatra Neamț, atâta timp cât în urma acestor întâlniri și discuții rezultă un avantaj pentru municipiul nostru, care la urma urmei se transpune într-o posibilitate de dezvoltare a mediului de afaceri local.

Am abordat totodată și o modalitate pe care municipalitatea o are la îndemână, aceea de a realiza înfrățiri între municipiul Piatra Neamț și Federația Rusă, am discutat concret despre oportunități de afaceri din Piatra-Neamț pentru mediul de afaceri din Federația Rusă” – a declarat Dragoș Chitic.

Acum că își dorește cu ardoare să fie ales din nou primar pe listele PSD, poate că își va împlini dezideratul de a avea legături strânse cu Federația Rusă. Cine știe…

Publicitate