Carabelea: ”Nervii și indisciplina din trafic reflectă educația și caracterul participanților”

O postare făcută de curând de primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, pe rețelele de socializare, vorbește de la sine despre felul în care îi caracterizează din nou pe anumiți locuitori.

Carabelea expune o poveste (mai mult sau mai puțin reală) în care este abordat de un tânăr pentru a face o poză, moment în care mama acestuia, ”mai puțin entuziasmată”, îi aduce o serie de critici.

Publicitate

Am fost din nou surprinși să vedem că primarul Carabelea nu și-a corijat ieșirile din trecut, prin care îi numea pe pietrenii care îl criticau drept ”conturi triste” și continuă cu caracterizările mai puțin inspirate…

Conform postării, femeia îi reproșează haosul din oraș care evident duce la blocaje și nervi în trafic, la care Carabelea îi răspunde nonșalant:

”Nervii și indisciplina din trafic reflectă educația și caracterul participanților. Unii pică testul, dar eu apreciez că doar o minoritate. E adevărat: mai zgomotoasă.”

De aici putem trage concluzia că pentru primarul Carabelea, pietrenii deranjați pentru felul în care se execută lucrările în oraș, unele nesemnalizate corespunzător, gropile din asfalt, șanțurile neastupate de mai bine de un an și multe lucruri care duc la blocaje și nervi întinși la maxim în trafic, sunt needucații participanți la trafic, care sunt o minoritate „mai zgomotoasă”.

Atât s-a putut, vorba unui clasic în viață. Nu e pentru prima dată când un politician local ia la mișto și ironizează populația care își permite să pună întrebări sau să nu fie de acord cu el.

Această ieșire a lui Carabelea nu este singulară, anul trecut nu a ezitat să tragă de urechi populația după scandalul cu celebrele Regulamente, spunând că ceea „ce nu s-a rezolvat în cei șapte ani de acasă, mai poate fi rezolvat doar prin reguli și aplicare fermă”.

Este greu de înțeles cum un primar tânăr și liberal pe deasupra, poate privi cu atâtă aroganță anumite categorii de persoane, de la cei care nu-i susțin proiectele și îl mai critică uneori, până la cei care își varsă nervii în traficul din oraș.

Revenind la postarea lui Carabelea, remarcăm o mare minciună, bine ascunsă printre rânduri:

”Adevărul este că șantierele „prea multe deodată” sunt consecința faptului ca orașul nostru a pierdut prea multe oportunități până în 2020, din nepăsare și din calcule politice simple. V-ati gândit vreodată că cei care au condus orașul înaintea mea au ales să nu facă nimic fix de teama reproșurilor care mi se aduc astăzi?”

Îi reamintim primarului Carabelea, în caz că a uitat, că cei dinaintea lui au atras proiectele europene cu care edilul se laudă astăzi.

Între 2016-2020 au fost atrași banii europeni pentru toate coridoarele de mobilitate urbană, reabilitări de școli, achiziții de autobuze electrice, biciclete electrice, reabilitarea Cinematografului Cozla, ș.a.m.d.

În ziua în care s-a așezat pe scaunul de primar, aceste proiecte erau aprobate și banii pregătiți pentru alocare. Lui i-a revenit plăcuta sarcină de a organiza licitațiile și de a stabili firmele câștigătoare.

disclaimer

Publicitate