Carabelea: șoferii din oraș să încerce să nu mai meargă singuri în mașină. Să se cupleze cu vecinul sau cu colegul (VIDEO)

Primarul Andrei Carabelea și-a reluat întâlnirile cu locuitorii cartierelor, de data aceasta ajungând în Precista.

Edilul a venit blindat cu o echipă de salariați din primărie, din Poliția Locală, DAS, cavaleria de consilieri personali și membri de partid, inițial fiind mai mulți funcționari decât locuitori prezenți la întâlnire.

Încă de la început, primarul Carabelea i-a atenționat pe cei prezenți că trebuie să fie atenți la ce răspunsuri vor primi de la el, pentru că nu ar vrea să repete de două sau de mai multe ori.

Publicitate

După ce s-a trecut repede peste problemele legate de haosul parcărilor, motivând că s-a ajuns în situația asta pentru că el vrea sa facă lucruri bune, dar prefectul nu-l lasă să-și ducă ideile la bun sfârșit, una din problemele ridicate de cetățeni s-a referit la transportul public și, evident, la celebrele stații de autobuz de 60.000 de euro.

Carabelea a spus că vor începe lucrări masive pe pe principalele sectoare de drum din oraș (B-dul Decebal, B-dul Traian, Str. Mihai Viteazu și varianta de la gară până la 1 Mai), moment în care i-a lăsat mască pe cei prezenți, spunând că șoferii din oraș trebuie să încerce pe cât posibil să nu mai meargă singuri în mașină, recomandându-le să se cupleze cu vecinul sau cu colegul și invită pe toată lumea să meargă cu bicicleta la serviciu sau cu transportul în comun. Nu vă amintește, un pic, de vremurile de dinainte de 1989?

Bănuim că dacă ar avea la îndemână un Regulament care să bată Codul Rutier, ar putea obliga populația la un asemenea demers. Nu ar fi exclus, dacă este să ne amintim de celelalte ciudățenii transformate în Regulamente.

Cei prezenți la întâlnire i-au reproșat faptul că nu există un orar care să fie respectat în stațiile de autobuz, iar primarul și-a scos telefonul din buzunar, sfătuindu-i să folosească aplicația de pe smartphone cu localizare GPS.

Acesta a fost momentul în care mai multe persoane în vârstă l-au întrebat pe primar cum ar putea să folosească aplicația din moment ce nu dețin un smartphone:

– ”Mama mea nu are, bunica mea nu are smartphone, de ce nu există acel panou pe stâlp cu orarul transportului în comun așa cum era odată”, i-a replicat o doamnă.

Carabelea: ”stimată doamnă nu primarul face asta…”. Apoi a completat: ”într-un oraș ca Piatra Neamțul, vă garantez eu că oamenii vor fi mai mult decât fericiți să folosească transportul public.”

Luat la întrebări despre costul exorbitant al stațiilor, Carabelea a încercat spună celor prezenți că stațiile nu costă chiar 60.000 și că nu știe exact cât a costat fiecare etapă de lucru și materialele, însă tot cu gura lui a recunoscut că dacă împarte 4,8 milioane de euro la cele peste 80 de stații, este adevărat că rezultă 60.000 de euro/stație, și asta pentru că au trebuit plătiți consultanți, managementul proiectului, avizele, lucrările de branșare, etc.

Mai mult decât atât, primarul Carabelea a precizat că ecranul electronic care afișează ora de sosire a autobuzului este unul de top, antivandalism, pentru care primăria a plătit nu mai puțin de 10.000 de euro.

Publicitate