Care este cea mai toxică legumă pe care obișnuim să o punem în mâncare

Specialiștii spun că țelina este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă, potrivit Antena 3.

Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, conținutul de nitrați pe care îl are leguma se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă.

Această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară. Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate.

Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.

Și femeile însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.