Carnea vegetală, produsă cu ajutorul unei imprimante 3D, ajunge oficial în Europa! (FOTO)

Carnea de vită imprimată 3D va ajunge în mii de restaurante din Europa până la sfârșitul anului acesta. O companie israeliană a semnat un contract cu mai mulţi distribuitori din Europa, iar din 2023 acest tip de carne ar urma să ajungă, printre altele, şi în Italia, Grecia sau Suedia. 

Anul  trecut, start-up-ului israelian Redefine Meat anunța că vrea să devină cea mai mare companie de carne vegană din lume. Ea și-a început expansiunea în Europa și susține că a găsit o alternativă care are aceeași textură și gust precum carnea de vită.

Publicitate

Fripturile pe bază de plante sunt produse cu ajutorul unei imprimante 3D, unde țesutul muscular, țesutul adipos și sângele sunt imitate cât mai atent posibil folosind ingrediente alternative ca soia, mazăre, sfeclă roșie și grăsime de nucă de cocos.

În acest moment, carnea de vită 3D este disponibilă în doar câteva restaurante exclusiviste, dar până la sfârșitul lui 2022 ar trebui să ajungă în mii de locații.

„Creșterea producției va fi necesară pentru a face prețurile mai accesibile. În timp, friptura pe bază de plante ar trebui să coste la fel de mult precum carnea de vită”, a declarat Bark pentru ziarul belgian De Standaard.

Compania israeliană are deja în portofoliu produse alternative la carnea tocată, kebab, cârnați și friptură de miel. Potrivit fondatorilor start-up-ului, carnea vegană are un impact cu 95% mai mic asupra mediului față de cea tradițională.

Proteină din soia, mazăre şi năut, sfeclă şi cocos. E reţeta pentru carne scoasă la imprimantă. Cu ajutorul imprimantei 3D, în doar o oră se poate face şase kilograme şi jumătate de carne din vegetale. Industria e încă la început, dar are perspective.

Carnea produsă la imprimantă este deja vândută în Marea Britanie, Germania şi Olanda. Un kilogram poate ajunge şi la 40 de dolari.

Publicitate