Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania! S-ar fi opus arestării și a existat un conflict când a fost ridicat

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți, 28 noiembrie, în Augsburg, Germania, anunță Poliția Română.

Edilul a fost condamnat pe 24 noiembrie la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar în aceeași zi a fugit din țară, deși se afla sub control judiciar, trecând granița cu buletinul unei rude.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat.

„Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, menționează Poliția Română.

Între timp au apărut detalii incendiare despre prinderea lui Cătălin Cherecheș în Germania, informează cei de la stiripesurse.ro.

Edilul a încercat să fugă din Germania. Acesta a mers cu o rudă cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de masină si eventual să ia un taxi, au precizat surse judiciare pentru sursa citată. În acel moment a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Publicitate