Catastrofă în India, după ce un GHEȚAR s-a prăbușit peste un BARAJ (VIDEO)

170 de oameni sunt dați dispăruți și șapte morți confirmați, după ce un ghețar din Himalaya s-a spart, duminică dimineață, și s-a prăbuşit peste un baraj, declanșând inundații devastatoare în nordul statului Uttarakhand din India, scriu CNN, BBC și Times of India, conform libertatea.ro.

Autoritățile transmit că numărul persoanelor dispărute a urcat în acest moment la 170, iar bilanțul deceselor a crescut la 7. Printre localnicii luați de ape, spun martori oculari, se numără și păstori care aveau turme de oi și capre, 180 de animale în total.

Potrivit surselor citate, apele învolburate au forţat evacuarea satelor din aval și au avariat rețeaua de energie electrică.

Un martor ocular a spus că a văzut un zid de praf, stâncă şi apă, înaintând ca o avalanşă pe valea râului. Cei care locuiesc lângă râul Alaknanda au fost sfătuiți să se refugieze din calea apelor cât mai repede.

Ministrul Trivendra Singh Rawat a declarat că 157 de persoane sunt dispărute, iar două cadavre au fost găsite și identificate, conform CNN. El a adăugat că cel puțin 600 de militari și personalul poliției de frontieră participă la operațiunile de salvare. De asemenea, forțele aeriene sunt pregătite să intervină, a precizat guvernul Indiei.