Câți bani a pus la dispoziție Patriarhia Română pentru sprijinirea persoanelor afectate de Coronavirus

Conform unui comunicat pus la dispoziție de către Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au fost date publicității contribuțiile BOR in lupta împotriva Coronavirusului, in starea de urgență.

Suma pusa la dispoziție de către Patriarhia Română pentru sprijinirea persoanelor afectate de pandemia cu COVID-19 pe perioada stării de urgență, a fost de 20.896.872 lei.

Publicitate

În același timp, au fost donate 4617 tablete și alte dispozitive electronice oferite elevilor şi cadrelor didactice la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării.

Sfântul Sinod a luat act de solicitările din partea Bisericilor Ortodoxe autocefale adresate Patriarhului României referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor în cadrul Sfintei Liturghii în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Astfel, toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită.

În perspectiva alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din toamna anului 2020, Sfântul Sinod a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne neutră din punct de vedere politic, dar îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocși să-și manifeste dreptul la vot având în vedere criterii care vizează realizarea binelui comunitar şi promovarea valorilor creştine în societate.

Publicitate