Caz inedit: Un primar a pierdut alegerile în faţa femeii de serviciu din Primărie!

Un primar din Rusia a pierdut alegerile în faţa femeii de serviciu din primărie pe care chiar el a înscris-o în cursă.

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a spălat şi curăţat birourile clădirii administraţiei locale din Povalikhino, Rusia. Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani se va muta pe scaunul şefului, după ce a câştigat alegeri la începutul acestei luni la care a participat doar pentru a-l ajuta pe acesta să obţină un nou mandat, scrie mediafax.ro.

Când nimeni din sat nu s-a înscris pentru a-l înfrunta pe Nikolai Loktev, care este din partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, el a convins-o pe Marina Udgodskaya să participe.

Udgodskaya s-a înscris ca „rival” pentru a asigura cerinţa minimă de doi candidaţi. Totuşi planul fostului primar nu a funcţionat aşa cum îl imaginase. Femeia de serviciu a câştigat scrutinul la o diferenţă semnificativă.

Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota şi el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat şi au ales-o pe Marina Udgodskaya, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

„El a fost uimit la fel şi ea!”, a spus pentru BBC o femeia, care nu a vrut să fie identificată. Într-un interviu femeia de serviciu s-a descris drept o „falsă” candidată care „nu era pregătită” pentru o „promovare” atât de rapidă.

„Nu credeam că oamenii mă vor vota de fapt”, a declarat ea pentru canalul de ştiri Telegram Podyom. Chiar şi aşa, ea a câştigat aproape 62% din voturi. Şeful ei a reuşit să obţină doar 34%. „Am făcut tot ce este necesar în această slujbă; nu există probleme în sat”, a declarat Loktev pentru BBC într-una din ultimele sale zile de mandat. „În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a conchis fostul primar în vârstă de 58 de ani.

Publicitate