Ce alcoolemie înregistrează aparatul la o oră după ce ai băut o singură bere! – VIDEO

Octavian Perțea, ofițer la Poliția Rutieră din Oradea, cunoscut pentru explicațiile pe care le oferă șoferilor în mediul online, a realizat un test pentru a evalua alcoolemia înregistrată de un etilotest într-un interval de o oră după consumul unei beri.

Publicitate

Imediat după ce a băut berea, etilotestul a indicat o valoare de 0,28 mg/l.

„Nu mă așteptam să fie o valoare atât de mare, probabil din cauza faptului că am făcut testul imediat după ce am terminat berea”, a declarat polițistul.

După 15 minute, a repetat testul, iar etilotestul a arătat o valoare de 0,09 mg/l. „Acest rezultat indică o contravenție, cu o alcoolemie între 0,01 și 0,40 mg/l, fiind sancționată cu o amendă de 1.305 lei și suspendarea permisului pentru 90 de zile”, a explicat Perțea.

La jumătate de oră de la consumul berii, adică după 45 de minute, etilotestul a înregistrat o valoare de 0,08 mg/l.

După o oră de la consumul berii, testul a indicat o alcoolemie de 0,06 mg/l.

Experimentul realizat de ofițerul de poliție Octavian Perțea oferă o perspectivă importantă asupra evoluției nivelului de alcoolemie în timp după consumul unei băuturi alcoolice. Rezultatele acestui test subliniază importanța responsabilității în trafic și necesitatea evitării consumului de alcool înainte de a conduce un vehicul.

Este esențial ca șoferii să fie conștienți de efectele negative pe care alcoolul le are asupra capacității de a conduce în siguranță și să respecte întotdeauna legislația rutieră în ceea ce privește consumul de alcool și conducerea sub influența acestuia.

Publicitate