Ce mai face Carabelea cu banii? Mai vrea încă un pod peste Bistrița, lipit de cel de la ”Căprioara”!

Epoca de mari realizări și cheltuieli ai banilor publici fără număr continuă la Piatra-Neamț. În urmă cu câteva zile, primarul Carabelea a anunțat ce va face cu 26.300.000 lei (aproximativ 5 milioane de euro), primiți de la Guvern prin programul ”Anghel Saligny”: va face încă un pod peste Bistrița, lipit de cel existent.

Guvernul a anunțat alocarea în toată țara a câtorva miliarde de lei pentru investiții. Banii în acest moment nu există, ei urmează să fie alocați în timp, în funcție de taxele și impozitele strânse la bugetul de stat.

Municipiul Piatra-Neamț a primit 43 de milioane prin programul ”Anghel Saligny”, care vor ajunge în două șantiere de construcții: unul în modernizarea rețelei magistrale de alimentare cu apă și canalizare pe strada Petru Movilă și bulevardele Decebal și Traian, cu o alocare de 16,7 milioane de lei, un lucru foarte bun de altfel.

Iar cea mai mare sumă, în valoare de 26,3 milioane de lei, au fost direcționați, la insistențele primarului Carabelea, către construirea unui nou pod peste Bistrița, în zona Căprioara, lângă cel existent.

Carabelea a spus că vechiul pod va rămâne pentru traversare pietonală, iar cel nou pentru circulația autoturismelor.

Chiar avea nevoie orașul de un pod nou peste Bistrița, în condițiile în care cei 26,3 milioane de lei de la Guvern puteau fi folosiți în asfaltările străzilor în care pietrenii își rup mașinile, în reabilitarea unor blocuri care aproape că stau să cadă, în dotarea unităților școlare cu echipamente (ca să nu li se mai ceară părinților celebrul ”fond al clasei”), etc?

Actualul pod ar fi putut fi reabilitat, se puteau desființa cele două trotuare pentru a lărgi benzile auto, iar în lateral, în consolă, se puteau monta trotuare pe schelet metalic și s-ar fi rezolvat problema, pentru că podul nu este într-o stare avansată de deteriorare.

Multe se puteau face în oraș cu cei 26,3 milioane de la Guvern, dar Carabelea a insistat ca banii să vină pentru un pod nou. Oare se cunoaște și firma care va câștiga licitația? E o întrebare legitimă, dacă este să ne uităm cum se risipesc banii publici de la primărie pentru firmulițe ”prietene”.

Publicitate