Ce nu s-a văzut la mitingul pentru „Cheile Bicazului” (FOTO)

O hotărâre a instanței care nu este definitivă, a trezit mugurii naționalismului și afirmării la Piatra-Neamț.

Astfel, astăzi, a avut loc un miting împotriva unei hotărâri judecătorești care a scos în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț, în jur de 50 de persoane, din care vreo 15 minori.

Tema mitingului o înțelegem, este corectă și e oarecum justificată.

Doar că unele aspecte ale participării de astăzi ar trebui expuse.

În primul rând, am văzut în jur de 15 minori, aduși la un protest cu autobuzul școlar, (credem că din comuna Mărgineni).

Apoi am văzut pancarte folosite la mitingurile PSD-ALDE, pe spatele cărora încă se citeau sloganuri de genul „ți s-au promis lucruri bine făcute ți s-au dat protocoale ascunse”, unele din ele cu „atingere” la președintele Klaus Iohannis: „GHINION, ne luam drepturile înapoi”, peste care erau lipite numele comunelor din Neamț.

Un alt aspect ciudat este că lângă astfel de mesaje, ținute în mana de politicieni de la ALDE-PSD, erau prezenți și consilieri județeni liberali. Ori aceștia n-au văzut ceea ce am văzut noi, ori au fost trimiși să „puncteze”. Asta nu știm.

Interesant este altceva. Am văzut un miting cu participare PSD, PNL, ALDE, care protestau împotriva unei decizii a instanței de judecată în privința mutării Cheilor Bicazului la Harghita, deși, cu ani în urmă, tot cei de la PSD, PDL, PNL sau ALDE au avut președinți de consiliu județean, prefecți sau primari care puteau interveni sau se puteau implica mai mult în această problemă juridică dintre cele două județe vecine.

Publicitate