Ce șpăgi mai cer doctorii: miere de albine, cașcaval, brânză, parfumuri, alcool și carne de porc!

O doctoriță specialist în oncologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, în cadrul a 280 de acte materiale.

Potrivit informațiilor obținute de la Mediafax, aceasta ar fi primit nu doar sume considerabile de bani, ci și diverse bunuri, printre care miere de albine, cașcaval, parfumuri sau carne de porc.

Publicitate

Conform comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, medicul oncolog ar fi acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani în luna aprilie 2022, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu pentru acte medicale ce trebuiau realizate gratuit.

Ulterior, în perioada 12 decembrie 2022 – 19 ianuarie 2023, aceasta ar fi primit diferite sume de bani în cuantum de 20.660 lei și 750 euro, dar și alte bunuri, cum ar fi miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice și carne de porc, de la pacienți sau de la aparținătorii acestora.

Procurorii susțin că medicul a acceptat mita pentru prescrierea unor tratamente medicamentoase, acordarea consultațiilor medicale, emiterea biletelor de trimitere, precum și pentru interpretarea analizelor medicale și prescrierea rețetelor medicale cu tratament specific. În unele zile, medicul ar fi primit mită sau bunuri de la peste 20 de persoane.

În urma anchetei, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro, 7.750 lei și 1.200 lei ridicate de la inculpată, precum și asupra bunurilor găsite în Ambulatoriul de Oncologie Medicală în timpul perchezițiilor domiciliare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava pentru judecare, iar medicul se află acum sub incidența măsurii de control judiciar în așteptarea verdictului.

Publicitate