Ce vedem în filme, se întâmplă la Cluj: faci genuflexiuni, primești bilet gratis de transport în comun

Clujenii care fac 20 de genuflexiuni primesc un bilet gratis de transport în comun. A fost inaugurată prima stație sport smart de bus din țară.

Clujenii pot să obțină timp de două săptămâni un bilet gratuit de autobuz într-un mod sănătos făcând 20 de genuflexiuni. ”Biletul de Sănătate” va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană, și poate fi obținut în stația CTP de pe strada Memorandumului, conform cluj24.ro.

În stație, care este prima smart de bus din țară, a fost amenajată cu scaune, ca o bancă de rezerve de la un teren de fotbal.

Inițiatorii ”Biletului de Sănătate”, Sports Festival, au declarat că toți cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant și număra repetările.

Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie. Biletele pot fi obținute zilnic zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00.

Se încurajează mișcarea

”Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.

Proiectul <<Biletul de Sănătate>> creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Potrivit acestuia, prin această inițiativă s-a dorit ca oamenii să fie aduși mai aproape de sport, de mișcare.

Publicitate