Cea mai importantă bancă din România își suspendă unele operațiuni de Revelion

Începând cu data de 30 decembrie 2023 și până la 2 ianuarie 2024, Banca Transilvania va suspenda temporar unele dintre operațiunile sale pentru a efectua un upgrade la sistemele informatice, cu scopul de a îmbunătăți serviciile oferite clienților săi.

Prin intermediul unui comunicat oficial, Banca Transilvania a anunțat că aplicațiile sale vor fi indisponibile în intervalul orar 30 decembrie, ora 16.00 – 2 ianuarie, ora 12.00. Cu toate acestea, clienții pot fi liniștiți în privința utilizării cardurilor bancare, care vor rămâne funcționale pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar.

Publicitate

În detaliu, cardurile BT vor putea fi utilizate pentru plăți în magazine și online, precum și pentru retrageri de numerar de la bancomate. De asemenea, aplicația BT Pay va rămâne activă, facilitând plățile la comercianți și verificarea tranzacțiilor.

Cu toate acestea, banca face apel la clienți să-și asigure că au suficientă sumă de bani pe carduri pentru a acoperi cheltuielile în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, deoarece transferurile de bani între conturi sau carduri, desființarea depozitelor și schimburile valutare nu vor fi posibile în această perioadă.

Printre serviciile care nu vor fi accesibile se numără transferurile de bani, inclusiv între conturile/cardurile proprii, desființarea depozitelor și schimburile valutare, prin intermediul aplicațiilor BT Pay, BT 24, NeoBT și BT Go, în intervalul menționat.

De asemenea, în unitățile băncii, clienții sunt sfătuiți să efectueze plăți în avans pentru a evita eventualele neplăceri. În zilele de 29 decembrie și 2 ianuarie, anumite agenții vor avea program prelungit, până la ora 19.00, pentru depunerea de numerar la aparate.

Servicii care nu pot fi accesate

În aplicații
BT Pay: Transferul de bani (inclusiv între conturile/cardurile proprii), desființarea depozitelor ori schimburile valutare nu vor putea fi realizate prin niciun canal în intervalul 30 decembrie, ora 16.00 – 2 ianuarie, ora 12.00.

BT 24, NeoBT și BT Go: Nu poate fi făcută nicio operațiune în intervalul 30 decembrie, ora 16.00 – 2 ianuarie, ora 12.00.

La bancomate
La bancomate, BT Express Plus și BT Express nu pot fi făcute următoarele operațiuni: depuneri de numerar, transferuri Western Union etc., în intervalul 30 decembrie, ora 16.00 – 2 ianuarie, ora 12.00.

Dar: retragerile de numerar cu cardul pot fi făcute oricând

În unitățile băncii

Vineri, 29 decembrie

Este necesar să se realizeze:

Până la ora 13.00: plățile în lei de mică valoare către alte bănci;

Până la ora 15.00: plățile de mare valoare/urgente (în lei) sau plățile valutare către alte bănci;

Anumite agenții vor avea program prelungit, până la ora 19.00, pentru depunerea de numerar la aparate.

Sâmbătă, 30 decembrie, duminică, 31 decembrie și marți, 2 ianuarie

Unitățile din mall-uri sunt deschise pentru a oferi clienților consultanță și pentru a prelua offline unele solicitări, programul fiind următorul:

12.00 – 18.00 (în 30 decembrie și 2 ianuarie)

12.00 – 16.00 (în 31 decembrie)

Publicitate