Cel mai probabil scenariu din toamnă: ÎNVĂȚĂMÂNT HIBRID. Ce înseamnă acest lucru

Monica Anisie anunţă cel mai probabil scenariu pentru noul an şcolar, ”învăţământul hibrid”, în care, prin rotaţie, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alţii vor face cursuri online.

Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică.

Publicitate

Numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să ştim exact cum va evolua situaţia epidemiologică, pentru că observaţi şi dvs., în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor.

De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a declarat la RFI Monica Anisie.

Ea a fost întrebată şi dacă MEC a început livrarea celor 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci.

Este procedură de achiziţie. Nu Ministerul Educaţiei face achiziţia acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziţia acestor tablete, nu Ministerul Educaţiei. (…) Există timpul suficient, avem achiziţia declanşată.

Nu pot eu să mă pronunţ asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituţie, la modalitatea în care se desfăşoară o achiziţie publică. Ştiţi foarte bine că sunt nişte termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută. (…) Deci până la 10 septembrie există un termen.

Şcoala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen şi aşteptăm să se realizeze această achiziţie de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, este o instituţie care se ocupă de acest lucru”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Publicitate