Cele 5 lucruri pe care să le faci atunci când vizitezi regiunea Neamț

Weekend-ul este plăcut și menit să ne relaxeze – două zile numai pentru noi.

Nord Estul României este undeva departe, pentru cei mai mulți dintre noi, dar cei care au avut curajul să treacă peste aceste delimitări, au descoperit una dintre cele mai frumoase regiuni din România, Moldova.

Publicitate

Înainte să alegi o destinație pentru weekend este preferabil să descoperi obiectivele turistice și să alegi țintele pe care vrei să le bifezi în cele două zile, până la urmă, Piatra Neamț nu este un oraș tocmai mic și mai mult decât atât, vastitatea regiunii ascunde frumuseți pe tot teritoriul.

  1. În primul va trebui să vă organizați traseul prin Cheile Bicazului, o experiență de inegalat, redată de maiestuozitatea pereților de stâncă și sălbăticia peisajului, păstrate pe o lungime de 8 km. Împărțit în trei sectoare – Poarta Iadului, Pridvorul iadului și Gâtul Iadului – drumul este înghesuit între stânci și te strânge ca într-o menghină, unde nu reușește să pătrundă nici soarele, însă este de o frumusețe rară, dacă nu unică, în România.

  2. În al doilea rând și obligatoriu, alegeți o pensiune în detrimentul unui hotel. Piatra Neamț, orașul reședință pentru județul Neamț, este un oraș colorat, renăscut, plin de vibrații pozitive, cu oameni răbdători, liniștiți, care își îmbrățișează turiștii cu zâmbete calde. Orașul și împrejurimile lui oferă diferite opțiuni de cazare, de la hoteluri luxuriante, până la pensiuni mirifice, amplasate în locuri ideale pentru vacante de vis.

  3. Alege restaurantele de la pensiuni în detrimentul celor luxoase. Dacă știm un lucru cu certitudine este acela că bucătăria moldovenească este plină de savoare. În nici un caz nu trebuie să ratați mâncarea tradițională, preparată cu drag de locuitorii acestei regiuni. În meniul celor două zile petrecute în Neamț trebuie să apară pârjoalele moldovenești, sarmalele și poale-n brâu.

  4. Rezervați timp pentru o călătorie cu telegondola. Fabricată de firma austriacă Doppelmayr, telegondola a devenit vedeta din Nordul Moldovei. Această plimbare va dezvălui regiunea Neamț și frumusețile ei de la 60 de metri înălțime. Situată chiar lângă Gara Piatra Neamț, telegondola traversează tot orașul și urcă până în vârful Muntelui Cozla. În cele 22 de gondole ai parte de o frumoasă panoramă a orașului Piatra Neamț, cu tot cu împrejurimi: lacul de acumulare Batca Doamnei, Muntele Pietricea dar si Ceahlăul ce se poate observa în toata splendoarea lui, în zilele senine.

  5. Nu te lasă răpus de oboseala zilei și vizitează orașul în splendoarea nopții. Orașul este la fel de activ pe timp de noapte, cât este și ziua. Deși nu se compară cu activitatea masivă din inima Bucureștiului, Piatra Neamț oferă turiștilor seri plăcute, combinând ospitalitatea lor cu magia locului. Dacă noaptea muzeelor nu se potrivește cu data în care vizitezi locul, poți alege una dintre alte zeci de distracții – cinema, bowling și tequila, nopți petrecute la cazinouri cu mâncare fina și băuturi gratuite, berari cu muzica live sau orice altceva ce te destinde.

Județul Neamț este cunoscut în special datorită Cheilor Bicazului și a Masivului Ceahlău, însă aici există și câteva rezervații naturale, dar și numeroase peșteri, cascade și chei.

De asemenea, această regiune este foarte bogată în mănăstiri specifice zonei Moldovei, dar se poate mândri și cu istoria sa, aici aflându-se Cetatea medievală a Neamțului.

Cu siguranță nu vei apuca să vizitezi tot județul în doar două zile dar o scurtă vizită este suficientă pentru a va cumpăra biletul pentru întoarcere.

Publicitate