Celine Dion și-a anulat concertele după ce a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică rară! – VIDEO

Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, a anunțat pe contul său de Instagram că suferă de o tulburare neurologică foarte rară – Sindromul Stiff Person (SPS), informează Libertatea.ro.

Astfel, artista și-a anulat o mare parte din concerte, inclusiv pe cel din București, potrivit Daily Mail. Cu lacrimi în ochi, Celine Dion le-a mărturisit fanilor într-un mesaj video că are probleme de sănătate.

„Bună tuturor! Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Îmi lipsiți atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană. După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu eram pregătită să spun nimic înainte, dar sunt gata acum.

Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față provocărilor și să vorbesc prin ce am trecut. Recent, am fost diagnosticat cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează unu din un milion de oameni.

Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut”, a transmis Celine Dion. Celine Dion a continuat și a vorbit despre impactul pe care afecțiunea l-a avut asupra ei:

„Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăți când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum obișnuiam”.

Artista a mai transmis că are „echipă grozavă de medici” care lucrează alături de ea pentru a o ajuta să se facă mai bine.

Sindromul Stiff Person (SPS) este o tulburare neurologică foarte rară care cauzează spasme musculare incontrolabile. Afecțiunea se caracterizează prin rigiditate progresivă. Persoanele afectate de această boala rară prezintă contracții musculare progresive, în special în zona musculaturii axiale.

Cei diagnosticați cu acest sindrom sunt uneori incapabili să meargă sau să vorbească. Deși nu există un leac pentru SPS, există tratamente pentru a încetini progresia. Celine Dion a dezvăluit că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

„Îmi lipsiți atât de mult. Mi-e dor să vă văd pe toți, să cânt pentru voi. Întotdeauna dau 100% pentru spectacolele mele, dar starea mea nu îmi permite să fac asta acum. Pentru a fi din nou cu voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și sper că sunt pe drumul spre recuperare”, a mai spis artista care le-a mulțumit fanilor pentru susținere.