Chiar dacă a decedat, a fost ales primar. După vot, alegătorii au mers la mormânt (VIDEO)

Numele primarului decedat al comunei Deveselu, care candida pentru un nou mandat, a rămas pe buletinele de vot deoarece  au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanţilor BEJ Olt. Iar edilul decedat a fost ales. 

Potrivit ziarelor locale, primarul Ion Alimanu a fost ales, în ciuda faptului că a murit acum 10 zile. El ar fi obţinut peste 1.000 din cele 1.600 de voturi exprimate. În aceste condiţii, viceprimarul va îndeplini atribuţiile de primar până la organizarea de alegeri parţiale.

“Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone, potrivit Agerpres.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Zeci de săteni din Deveselu s-au adunat în noaptea de duminică spre luni, 27/28 septembrie 2020, în cimitirul din localitate unde a fost înmormântat, cu doar o săptămână şi ceva în urmă, primarul Ion Aliman, mort de COVID-19.

Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu’ primar, să ştiţi că i-am bătut la curu’ gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Şi pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Să ştiţi că şi pe următoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Ştim că de acolo de unde sunteţi ne vegheaţi. Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată. Eroul nostru!“, s-a rostit în cimitir.

Publicitate