Chinezii rup barierele: au lansat o mașină electrică cu o autonomie de peste 1.000 Km

Producătorul chinez de automobile electrice Nio a lansat, sâmbătă, primul său model sedan, numit ET7, care are o autonomie de peste 1.000 de kilometri, şi intenţionează să îşi extingă gama de vehicule, pentru a atrage un număr mai mare de cumpărători, transmite Reuters, conform stiripesurse.ro.

Lansarea ET7, la un eveniment organizat în oraşul Chengdu, din vestul Chinei, a avut loc în timp ce compania americană Tesla a început să comercializeze pe piaţa chineză SUV-ul Model Y, fabricat în China.

Pe piaţa chineză, sedanurile şi SUV-urile reprezintă circa 46% din vânzările totale de vehicule.

Directorul general al Nio, William Li, a spus că noua tehnologie pentru baterii a companiei conferă automobilului ET7 o autonomie de peste 1.000 de kilometri, între două încărcări.

Preţul de pornise al ET7 va fi de 378.000 de yuani (58.378 de dolari) pentru maşina fără bateria care este una dintre cele mai scumpe componente. Bateria poate fi închiriată de la companie. Incluzînd şi bateria, preţul de pornire va fi de 448.000 de yuani.

Li a spus că ET7 va fi dotată cu senzori lidar, care ajută ca maşina să perceapă mediul înconjurător şi care sunt incluşi deseori pe maşinile autonome pentru asistarea şoferilor, o tehnologie respinsă de directorul general al Tesla, Elon Musk.

Constructorul auto chinez Xpeng, care concurează Nio, a anunţat joi, pe o reţea de socializare, că intenţionează să lanseze un nou model sedan. În prezent, gama de vehicule a Xpeng include un sedan şi un SUV.