Un chirurg este acuzat de colegi că vine beat la serviciu și tratează pacienții băut!

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a demarat o investigație prin Comisia de Etică, după ce mai mulți medici l-au acuzat pe un coleg chirurg că se prezintă la serviciu sub influența alcoolului.

Acuzațiile vizează pe doctorul Iulian Făgețan, care conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul spitalului.

Medicii care au formulat sesizarea susțin că dr. Făgețan vine băut la serviciu și își tratează pacienții în această stare. Sesizarea a fost depusă la conducerea spitalului, declanșând o reacție promptă din partea instituției.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va efectua o cercetare administrativă prin Comisia de Etică, în această speță. În urma rezultatelor cercetării, conducerea spitalului va decide ce măsuri se vor lua în acest sens”, a declarat Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, pentru Mediafax.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu s-a autosesizat în urma informațiilor apărute pe social-media. „În urma informațiilor din social-media, legate de un medic chirurg din SCJU Sibiu care tratează pacienții sub influența băuturilor alcoolice, DSP Sibiu s-a autosesizat și, prin Serviciul de Inspecție Sanitară, a declanșat un control, aflat momentan în desfășurare”, a precizat un reprezentant al DSP Sibiu.

Situația este în curs de investigare, iar rezultatele cercetărilor vor determina măsurile care vor fi luate împotriva medicului acuzat. Conducerea spitalului și autoritățile sanitare colaborează pentru a asigura siguranța pacienților și a menține standardele profesionale înalte ale instituției.

Publicitate