Cifrele rușinii pentru PNL: au primit 6000 de traseiști, majoritatea de la PSD și ALDE

În urmă cu duoă săptămâni, Rareș Bogdan a lansat un atac fără precedent la adresa șefului său din PNL, Ludovic Orban! Prim-vicepreședintele PNL a anunțat că dacă PNL va continua să transfere oameni din PSD, va lansa atacuri publice la adresa lui Orban, dar și a altor liberali.

Îl atenționez public pe Ludovic Orban și pe colegii mei să înceteze cu traseismul. Îi rog frumos să înceteze cu cel mai josnic trafic de persoane, trafic de sclavi, pentru că este cel mai josnic în democrația românească.

Publicitate

În urmă cu o lună, presedintele Klaus Iohannis a criticat dur, într-o conferință de presă racolările făcute de PNL în rândul primarilor PSD.

Vă spun franc, nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna și sunt și acum împotriva traseismului politic.

Traseismul politic este o boală gravă a politicii românești și ori de cate ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia”, a spus apăsat Klaus Iohannis.

În urmă cu un an, pe 12 august 2019, Biroul Politic Național al PNL lua hotărârea ca nicio filială locală PNL să nu primească în rândurile ei membri PSD. Din păcate, foarte mulți lideri de filiale locale, nu au respectat această decizie.

Decizia nr.25 din 12 august 2019, suna așa:

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal, în conformitate cu atribuțiile sale prevăzute de Statutul PNL, DECIDE:

ARTICOL UNIC

Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal niciun membru PSD”.

Ce s-a întâmplat între timp? A fost o adevărată competiție între filialelel PNL de a atrage în rândurile lor câți mai mulți traseiști, în special din PSD.

Astăzi, conform unei analize făcute de către USR-PLUS, peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE.

Ei mai cer ca discuțiile de campanie să fie axate pe soluții pentru cetățeni, și nu pe scandaluri.

”Alianța USR PLUS cere public PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații conform cărora conducerea PNL le-a cerut organizaţiilor din ţară să numere câţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale provin din alte partide.

Cetățenii români au nevoie de soluții, nu de scandalul cu care i-au obișnuiți politicienii în ultimii 30 de ani. Mai ales acum, în criza provocată de pandemia de COVID-19.

Alianța USR PLUS atrage atenția că PNL ar trebui să verifice propriile cifre legate de candidații traseiști din țară.

Datele de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că în total peste 6.000 de candidați de pe listele PNL la consiliile locale și județene au fost în alte partide, inclusiv PSD și ALDE. Dintre ei, aproape 500 candidează la primării: 225 de la PSD, 100 de la ALDE”, arată cei de la Alianță, intr-un comunicat postat pe Facebook.

În replică, PNL a solicitat organizațiilor locale lista persoanelor care acum candidează din partea USR-PLUS și care au fost la alte partide, prin intermediul unui mesaj atribuit Secretariatului General București al PNL.

Publicitate